+355 68 274 8148

Sami Frasheri Str., AL-1000, Tirana, Albania

Active Mobility organizon Bike Fest, festivalin me te madh te bicikletave ne vend

Në datën 3 qershor, një festë e veçantë u organizua në Sheshin e Rekreativ te pazarit te ri për të festuar Ditën Botërore të Bicikletës. Aktivitetet filluan në ora 17:00 me hapjen e Panairit të Bicikletave, ku vizitorët kishin mundësinë të shfletonin dhe të eksploronin një sërë ekspozitash të ndryshme lidhur me bicikletat. Panairi ofronte një pasqyrë të gjërë të zhvillimeve të fundit në fushën e bicikletave, duke përfshirë inovacione teknologjike, pajisje të reja dhe aksesorë të ndryshëm.

Pas hapjes së panairit, në ora 17:30  filluan mësimet e bicikletave. Pjesëmarrësit, të gjitha moshat dhe nivelet e shkathtësisë, patën mundësinë të mësonin dhe të përmirësonin teknikat e qarkullimit në bicikletë, si dhe të zhvillonin ndërgjegjësimin rreth sigurisë në rrugë. Instruktorët e përvojshëm ishin në dispozicion për të dhënë këshilla dhe udhëzime të dobishme për pjesëmarrësit.

Pas mësimeve, në ora 18:30 u organizua një tur me bicikleta nga Sheshi i Nënë Terezës drejt Pazari i Ri Sheshi Relreativ. Ky tur i bashkëqarkullimit shërbente si një rast për të gëzuar bukurinë e qarkullimit me bicikletë në një grup dhe për të promovuar përdorimin e bicikletave si një mjet të qarkullimit të qëndrueshëm dhe shëndetësor. Biciklistët u bashkuan në një udhëtim të këndshëm, duke shijuar peisazhet e qytetit dhe atmosferën e festës së Ditës Botërore të Bicikletës.

Kur biciklistët mbërritën në Pazari i Ri Sheshi Relreativ, rreth ora 19:00, ata u përshëndetën dhe u festuan për pjesëmarrjen e tyre në festival. Kjo ishte një rast për të shfaqur respektin dhe për të nderuar kontributin e tyre në promovimin e bicikletave si një mjetëndetin e pjesëmarrësve.

Pas mbërritjes së biciklistëve, në ora 19:30 u zhvillua konkursi emocionues “Kush e ndërron më shpejt rrotën”. Pjesëmarrësit treguan shpejtësi dhe shkathtësi në ndërrimin e rrotës së bicikletës, duke krijuar një atmosferë të frymëzuar dhe përkrahëse për ta. Kjo sfidë e shpejtësisë mori vëmendjen e të gjithëve dhe shkaktoi emocione të forta në mesin e pjesëmarrësve dhe spektatorëve.

Pas konkursit, në ora 20:00, u zhvillua një seancë prezantimi e shkurtër, ku u prezantua një projekt i veçantë që lidhej me botën e bicikletave. Prezantimi ofroi një vështrim të thelluar në projekte inovative dhe iniciativa të cilat kontribuojnë në rritjen e ndërgjegjësimit rreth bicikletave dhe ndikimin e tyre pozitiv në mjedis. Pjesëmarrësit u inkurajuan të marrin pjesë dhe të angazhohen në projekte të ngjashme për të përmirësuar komunitetin dhe botën në tërësi.

Pas prezantimit të projektit, festivali i Ditës Botërore të Bicikletës vazhdoi me një atmosferë festive, ku pjesëmarrësit shijuan muzikën, diskutimet dhe bisedat e ndryshme. Muzika e argëtuese dhe diskutimet interesante rreth bicikletave, shëndetit, dhe ndikimit të tyre në mjedis, krijuan një atmosferë të gëzuar dhe të përgjallshme për të gjithë të pranishmit.

Më në fund, në ora 23:00, u bënë njoftimet e fituesve të konkursit të “Fotografisë më të mirë të kapur”. Fotografitë e prezantuara treguan bukurinë, emocionin dhe kuptimin e bicikletave në jetën e pjesëmarrësve. Fituesit u nderuan dhe u shpërblen me çmime për talentin e tyre në kapjen e momenteve të veçanta të bicikletës.

Festivali i Ditës Botërore të Bicikletës u mbyll me sukses dhe u shënua si një ngjarje e paharrueshme, e cila frymëzoi dhe promovoi dashurinë për bicikletat dhe paraqiti rëndësinë e tyre në shoqëri. Gjatë gjithë aktiviteteve të festës, u rrit ndërgjegjësimi për përdorimin e bicikletave si mjeti i qarkullimit të qëndrueshëm dhe tëshëndetshëm, si dhe u theksua ndikimi i tyre pozitiv në mjedis. Pjesëmarrësit u frymëzuan të vazhdojnë të shfrytëzojnë bicikletën për transport, argëtim dhe promovimin e një mënyre të jetesës aktive.

Festivali i Ditës Botërore të Bicikletës tregoi vlerën dhe përfitimet e bicikletave si një mjet i rëndësishëm i transportit urban dhe rural. Kjo ngjarje e suksesshme iu ofroi pjesëmarrësve mundësinë për të ndarë eksperiencat e tyre, të mësonin nga njëri-tjetri dhe të krijojnë lidhje të reja në botën e bicikletave.

Gjithashtu, festivali theksoi rëndësinë e ndërgjegjësimit për sigurinë në qarkullimin me bicikletë dhe për respektimin e rregullave të trafikut. Pjesëmarrësit u inkurajuan të ndjekin rregullat e sigurisë, të mbajnë kujdes të tyre dhe të tjerët në rrugë, dhe të përdorin pajisjet mbrojtëse të nevojshme për të minimizuar rreziqet.

Festivali i Ditës Botërore të Bicikletës ishte një rast i shkëlqyer për të festuar dhe të promovojë vlerat e bicikletave. Aktivitetet e zhvilluara, si panairi i bicikletave, mësimet, turi me bicikleta, konkursi dhe prezantimet e projekteve inovative, kontribuan në rritjen e ndërgjegjësimit publik për përfitimet dhe rëndësinë e bicikletave në jetën tonë.

Festivali u mbyll me ndjenjën e suksesit dhe shpresën për rritjen e përdorimit të bicikletave në qytetet dhe komunitetet tona. U shpremën faleminderit për pjesëmarrjen e të gjithëve dhe u inkurajua të vazhdojmë të promovojmë qarkullimin me bicikletë si një zgjidhje e qëndrueshme, e shëndetshme dhe e argëtueshme për të gjithë.